Bij een van mijn eerste onaangekondigde BHV oefeningen, waren de hulpverleners al enige tijd serieus bezig met mij en een lotus van een andere kring.

Keurig verbonden en hulp ingeschakeld via de leidinggevende tot slot toch het gedrupte bloed maar een beetje opruimen, toen kregen we de opmerking van de hulpverlener dat we wel vreemd bloed hadden, want het plakte zo raar. Toen hebben we toch maar aangegeven dat het om een oefening ging en dus geen echt bloed was.

 

Dan een paar jaar geleden, Ilona was nog coördinator.

Ik moest net na de middag naar een voor mij onbekende klant in Rotterdam, deze zat in een oud kantoorpand met de ingang enkele treden naar beneden.

Ik kon gelukkig vlak bij parkeren.

Dus vol goede moed met volle tas met kleren en volle lotustas loop ik het trapje af. Een seconde later lag ik onder aan het trapje. Pak zo snel mogelijk mijn tassen en … en sta weer op. Kon ik nog net naar de bel met intercom hinkelen. En ja wat zeg je dan?

Goedemiddag, Hier is de LOTUS voor vanmiddag voor de BHV cursus, kunt u even naar de deur komen, want ik heb zojuist mijn been gebroken. Wel echt gebroken, maar het is niet echt ( meestal niet echt bij een lotus) maar mijn been is echt afgebroken. Of iets in die trend.

Het wordt stil, maar de receptioniste komt toch maar even naar de deur.

Vervolgens kon ik net achter de deur even op een aangegeven stoel gaan zitten.

De receptioniste doet een soortgelijk verhaal over de telefoon naar de BHV instructeur en even later komt de BHV instructeur samen met de hoofd BHV naar beneden want ze begrepen het verhaal niet helemaal van de receptioniste.

Beneden aangekomen zagen ze dan toch wel dat deze lotus echt het been afgebroken had, maar dat het toch niet echt echt was.

Toen maar even overleg gehad. Ik kon eventueel nog wel lotussen, maar omdat het om een opleiding ging toch maar besloten dat ze verder gingen zonder mij.

Ze hebben me toen maar al hinkelend ondersteund terug naar de auto gebracht. Waar ik al hijgend eerst Ilona maar even ingelicht heb en vervolgens de instrumentmaker om mijn prothese te laten repareren.

Enkele weken later kwam ik weer bij dezelfde BHV instructeur, hij had er in het begin wel een hard hoofd in, maar ik had aan het einde van de inzet mijn vreemde eerste aanvaring gelukkig weer goed gemaakt.

Dan nog even de oorzaak van deze vreemde lotus introductie:

Een week daarvoor was ik naar de prothesemaker geweest en had daar proef prothese knie gekregen. De afstelling hiervan was net iets anders dan van mijn eerdere knie en daarvoor was er een adapter geplaatst waardoor de kracht op mijn prothesekoker compleet anders was. De kracht op de koker was zo groot ,toen ik samen met volle lotustassen ook nog eens een trapje afging, dat de bevestiging compleet uitbrak.

Groetjes, Jacqueline

Jacq

 

Voor EHBO trainingen bij bedrijven en verenigingen
© 2024 Lotuskring de Hoeksche Waard

Search