About Me

Wie zijn wij en wat doen we zoal?

De lotuskring is ontstaan naar aanleiding van de veel gestelde vraag vanuit de Hoeksche Waard door de plaatselijke E.H.B.O. verenigingen om lotus bijstand tijdens de opleidingen, grotere oefeningen en examens. Aangezien er in de Hoeksche Waard wel interesse was voor de opleiding tot lotus, heeft onze allereerste studieleidster Trude Dijkhuizen (lid van LK Spijkenisse) besloten een opleiding te gaan starten en een Kring te vormen in de Hoeksche Waard.

In Klaaswaal begin 1989 in de toenmalige land- en tuinbouwschool met 4 personen uit de kring Spijkenisse, (deze kwamen over naar de Hoeksche Waard) en 16 cursisten waarvan er al snel in het begin 4 afvielen en er dus 12 overbleven.

Allemaal legden ze met goed gevolg het lotus examen af in 1991. Aangevuld met de 4 leden van Spijkenisse die al in de Hoeksche Waard woonden, vormden we dus een kring van 17 leden.

Van deze 1e groep zijn er nog steeds 3 personen actief lid van onze kring, waar de voorzitter er 1 van is.

Intussen zijn er 8 groepen opgeleid, de laatste groep slaagde in december 2020.

Er is momenteel wat verloop, doordat een groot deel van de "oude garde" met pensioen gaat. Gelukkig bracht de laatste groep weer vers bloed in de kring. Momenteel telt de kring 32 leden.

We hebben van september tot mei ongeveer om de week les, volgens een vooraf opgesteld rooster. Daarin krijgen we les in allerlei technieken van het grimeren en acteren en is er veel ruimte voor nieuwe ideeën. Ook verzorgt onze medisch begeleider 2x per seizoen een les, welke altijd druk bezocht worden.                                              

De lessen worden gegeven in 't Dorpshart in Mijnsheerenland, een prima locatie.

Maar hoewel we allemaal graag naar les komen, het meest kijken we toch uit naar de grote oefeningen. Hierbij gaan we met de meesten van de kring op pad gaan naar een door derden georganiseerde oefening (denk hierbij aan politie, brandweer, ziekenhuizen, RET e.d.)

Ook hebben we zelf onlangs een oefening georganiseerd voor de EHBO verenigingen uit de omgeving. We hebben erg veel lol gehad, om alle rollen te bedenken én passend uit te voeren.

Voor EHBO trainingen bij bedrijven en verenigingen
© 2024 Lotuskring de Hoeksche Waard

Search