kop lotuskring


Home page  Foto`s  Terug  Gastenboek     
 

 

Nieuwe dimensie in Lotusland: Lotussen op "dieren".

 


 
Via onze lotus arts Myrthe ben ik benaderd door Ron de Jong, dierenarts docent bij de vakgroep paraveterinaire ondersteuning bij een MBO in Maasland.
Zij waren op zoek naar een manier om hun lessen EHBO bij kleine huisdieren een stuk levendiger te maken.


Ron en Myrthe zijn familie van elkaar en via een verjaardag kwam het gesprek op ons lotussen...."die kunnen je vast helpen" zei Myrthe.
En toen kreeg in dus een mailtje van Ron, om er eens over na te denken.....daar heb ik een weekend de tijd voor genomen.


Mijn enige Teddybeer heb ik tot lotus      slachtoffer omgetoverd en ben aan de gang gegaan..met brooddeeg, baardlijm etc...
Daar heb ik een aantal foto's van gemaakt en weer terug gestuurd om te kijken of dit aan hun verwachtingen voldeed...en ja hoor...".Geweldig!"  was het antwoord.
 
En heden middag heb ik de school bezocht, ik kreeg eerst een kleine rondleiding langs de praktijk lokalen, werkruimtes en oefen observatoriums en toen zijn we de collectie pluche beesten gaan bekijken ( zelf had ik er ook nog 3 meegebracht van mijn oma van 93 jaar) en die hebben we allemaal een letsel toebedacht.

 


Twee docenten hebben de hele middag meegeknutseld, hebben een maag rotatie geprepareerd (  buikje geopend, ballon ingebracht en met klitten band weer dichtgemaakt) , echte botjes doorboord en vastgenaaid in een poot waarna ze voor de finishing Tutch naar mij kwamen.
De volgende letsels heb ik op de beestjes gegrimeerd: brandwonden, glas in een pootje, open pootje met peesletsel, gebroken poot, verstikking met blauwe tong, oogbol luxatie en ik vergeet er vast nog eentje.

Diverse leerkrachten kwamen nieuwsgierig bij ons kijken en waren laaiend enthousiast over hoe echt het er uiteindelijk uit was komen te zien...( bij een pluche beestje danwel..)

 

En dan volgende week  de echte praktijk voor de studenten: hondje met diverse letsels onder een auto...., mishandeling van een hond met brandwonden, maagtorsie, ze gaan proberen de les zo levendig mogelijk te maken voor hun.

 709170967100
 719272017211

Lydia van Veen
R.N. de Jong DVM

dierenarts-docent

vakgroep paraveterinaire ondersteuning 

 MBO Animal

Lentiz