kop lotuskring


Home page  Foto`s  Terug  Gastenboek                
 

 

Belevenissen van onze lotus Joke                            Joke      

 

Boerendag Klaaswaal

 

Op 26 september 2009 werd er een Boerendag georganiseerd in Klaaswaal. Naast een braderie en landbouwvoertuigen show zouden er ook brandweerdemonstraties worden gehouden. De brandweer had onze Lotuskring om assistentie gevraagd.

Daar dit een dag was, waarop onze groep een cursusdag zou hebben, werd er besloten dat dit dé kans was om goed te oefenen en moesten we met de hele cursusgroep onze opwachting maken.

 

Om 9.00u. verzamelden we ons en togen richting het industrieterrein, waar 2 grote kramen tot onze beschikking stonden. Al snel had iedereen zijn spullen uitgestald; omdat we niet allemaal tegelijk de brandweer hoefden te assisteren, zouden we tussendoor kinderen grimeren. Nou, dat hebben we geweten!! Dat nieuws ging als een lopend vuurtje rond en al gauw kwamen we handen tekort, om bij iedereen zijn of haar wondje te grimeren.

 

De brandweermannen had hun handen vol aan ons, want we reden heel wat auto's in de prak.

En als dan blijkt, dat 2 slachtoffers minnaars zijn en de echtgenoot komt verhaal halen…… dan zijn de rapen pas echt gaar! En dan die 2 "dakwerksters", die een brandje probeerden te blussen; of die man, op wiens auto een boom is gevallen en niet verzekerd is………

 

Omdat we met zo'n grote groep waren, was er ook tijd, om zelf eens wat demonstraties te bekijken en te ervaren, of een rondje langs de kramen te doen.

Al met al een super leuke dag, waar we veel van hebben geleerd, maar vooral ook veel plezier met elkaar beleefd hebben.