kop lotuskring


Home page  Foto`s  Terug  Gastenboek  
 

 

Oefening in het gemeentehuis van Ridderkerk

 

Wat was er gebeurt

Een ongeval bij het bevoorraden van een benzine station met LPG in het fictieve dorp Waterdam.

Een tankwagen en de opslagtank zijn geëxplodeerd. Er is natuurlijk een enorme ravage, woningen, bedrijven in de directe omgeving zijn geheel of gedeeltelijk in gestort.

 

Het doel van de oefening

Ambtenaren van omliggende gemeentes samen te laten werken in geval van een ramp in een van de gemeente`s en het beantwoorden van vragen van slachtoffers

 

Na een korte kennismaking met de ambtenaren en de begeleiders van de oefening werd  de ruimte omgetoverd tot een mini gemeentehuis inclusief balie, opvang kamertje voor moeilijke gesprekken en nog meer balie`s waar U met al uw vragen en of problemen terecht kan in het mooie dorp Waterdam.

De ambtenaren waren niet zoveel gewent wat betreft verwondingen dus graag een beetje rustig beginnen was het vriendelijke verzoek, nou dat is geen probleem, Lydia ging als eerste geëmotioneerd naar binnen.

LydiaEn was binnen de kortste keren weer terug........................... even time out de ambtenaren konden hier toch niet helemaal mee overweg ,de een deed een beetje lacherig van de zenuwen de ander wist echt wat hier mee aan te vangen.

Maar na een minuut of tien gingen we het opnieuw proberen, dus nogmaals Lydia met al haar emoties naar binnen en ja het ging nu beter ze werd door gestuurd naar een en geprobeerd een oplossing te vinden voor haar problemen.

Wilt U een glaasje water mevrouw ??..........................nou ja de rest van het probleem werd ook zo goed als het ging aan gewerkt.

 

Ina

Nu was het Ina  die naar binnen mocht met haar hoofd in het verband wat toch al een beetje rood van het bloed begon te worden

Een beetje duizelig en een kind in het ziekenhuis in Utrecht een ander kind ligt in Antwerpen in het ziekenhuis kortom problemen genoeg om over te zeuren tegen die ambtenaren.

Want Ina wilde wel graag vervoer op kosten van de belasting betaler !!!!!!!!!!!!!

En Ina wilde graag  met voorrang geholpen worden want zij had een flinke hoofdwond

Maar helaas ook dit waren problemen waar de  ambtenaar niet direct een antwoord op had.

Dus nogmaals een time out.........................ambtenaren weer bijgepraat door de oefenleiding

Ad

Na de time out ging Ad naar binnen met een arm vol brandwonden die vakkundig waren verbonden

(Dat is wel makkelijk grimeren)

Gelukkig had lydia voor een sling gezord zodat de pijnlijke arm rust had. Zijn partner lag in Charleroi in Belgie in het brandwondencentrum. Tijdelijk onderdak gevonden bij familie want zijn huis is ingestort tijdens de ramp

En het grootste probleem ik ben rechts dus formulieren invullen dat kan ik niet.

Maar gelukkig was de ambtenaar bereid dat in te vullen maar helaas was nog niet de helft in gevuld van wat ingevuld moet worden  nodig is om huisvesting te verkrijgen

Gelukkig kreeg ik ook een glaasje water aangeboden voor de schrik

Hierna ging lydia weer naar binnen waarna................ ja hoor TIME OUT .......................... de invloed van Lydia op ambtenaren is kennelijk toch groter dan de ambtenaren lief is.

Maar nadat Ina weer binnen geweest was ging het toch redelijk lopen

Lydia en Ad als man en vrouw naar binnen nou .................Ad kwam er haast niet tussen wat een kwebbel die Lydia ook de ambtenaar kreeg maar weinig kans om een vraag te stellen want Lydia wilde toch echt dat er naar haar wond op haar been gekeken werd want of dat ooit nog goed kwam ???

Dus de smeekbede om een aanleun woning en een traplift voor het geval het echt niet goed ging met de wond en een rollator wilde Lydia ook wel hebben want ze had echt veel last van de wond ( nou ja een scheurwondje van twee centimeter). Maar goed de ambtenaar ging haar best doen nadat ze ons natuurlijk een glaasje water had aangeboden.

We zijn hierna nog een paar keer binnen geweest .............Ina als Afghanistan veteraan ...........Dus als je ze nog eens spreekt wees een beetje voorzichtig met haar , het is een echt bikkel

 

Nadat Lydia alle ambtenaren bedankt had voor de vele glazen water zijn wij tevreden en met een gerustgesteld gevoel over zulke ijverige ambtenaren naar huis gegaan.

Alles bij elkaar een leuke tijd gehad en heel leerzaam voor de ambtenaren