kop lotuskring


Home page  Foto`s  Terug  Gastenboek                
 

 

Belevenissen van ons Lotus Joke                   Joke

 

CURSUS 2007 – 2009

 

In september 2007 ging de nieuwe cursus tot Lotus slachtoffer van start.

De eerste maanden wisselde het aantal leden wat, maar tegen het eind van het jaar bestond de groep uit 10 personen, 2 mannen en 8 vrouwen.

 1 snijwond kl.jpgAls eerste was het natuurlijk zaak je eigen brooddeeg te leren maken: Brooddeeg is nl. het belangrijkste onderdeel, om je wonden te kunnen maken. Je moest niet alleen zorgen, dat je deeg de juiste samenstelling had (zonder schimmel te kweken!), maar ook moest je het op de juiste (huid)kleur kunnen maken. Klinkt heel simpel, maar de soms vertwijfelde uitspraken lieten blijken, dat dat niet al te eenvoudig was: Heb je eindelijk je deeg op de juiste kleur, was je lekker in het zonnetje geweest en….. wég juiste kleur……                  

Daarnaast was het zaak, je wonden zo levensecht mogelijk te laten lijken, dus…. RANDEN WEG

WERKEN! (Dit hebben we erg vaak gehoord), zit de wond op de juiste plaats, hoe is het gebeurd

(dus klopt de wond?). Ook was het zaak, een ongevalstoedracht te bedenken, die op dat moment ook klopt, dus niet iets verzinnen, wat niet kan. Dat leverde soms dan ook hilarische toestanden op.

Maar langzamerhand werden we aardig bedreven in het maken van open en gesloten breuken, brandwonden, schaafwonden en allerlei snij- en scheurwonden.

En dan was er nog het allermoeilijkste…. het acteren. Want met een lachend gezicht vertellen, dat je je been gebroken hebt kan natuurlijk niet. En sommige verwondingen zijn niet direct zichtbaar door bloedingen etc. (bijv. sleutelbeenbreuk), dus hoe ga je dat uitbeelden?

 2 thuis oefenen kl.jpgIn het begin was dit best moeilijk, ook omdat we elkaar nog niet zo goed kenden en dan is dat acteren best een beetje "eng". Maar al snel waren we een zeer hechte groep en was de angst iets fout te doen verdwenen en hielpen we elkaar met allerlei dingen. Ook in onze vrije tijd oefenden we veel met elkaar.Ook was er af en toe een les met de andere (gediplomeerde) kringleden, of ging je met 1 van hen op oefening, waar we ook erg veel van leerden.

En toen was daar ineens de mededeling, dat we versneld examen moesten gaan doen, omdat de examen eisen zouden gaan veranderen per 1 januari 2010. Dat was schrikken!!!! Dachten we nog ruim ¾  jaar te hebben, moesten we ineens al in november examen gaan doen! Help!!!!

Nou, die hulp hebben we gekregen: Om toch het benodigde aantal lessen te krijgen, hadden we nu ook een flink aantal zaterdagen les. Dat waren erg lange dagen, maar met behulp van een aantal kringleden, die ons, naast onze 3 vaste docenten, hielpen, waren we eind oktober klaar voor het examen.

 

Het examen op 14 november was waarschijnlijk 1 van de vreemdste uit de geschiedenis.

Uiteindelijk slaagden er 6 en zakten er 4. Niet geheel terecht volgens ons, maar daar was helaas niets meer aan te doen.

 

Al met al kijken we allemaal met veel plezier terug op de cursus en naast heel veel te hebben geleerd, hebben we ook enorm veel lol met elkaar gehad.

 

Joke

 

Lotus examen 2009

 

Zaterdag 14 november was het dan zover: Onze cursus groep moest examen doen! In alle vroegte reden we naar Goes, beladen met enscenerings spullen. Gelukkig, dat Sienette de bus bij zich had.
Velen hadden die nacht geen oog dicht gedaan van de zenuwen en ondanks de opbeurende woorden van Ilona en Lydia knapten we niet echt op.

 8 Spelen van de shock tijdens het examen kl.jpg
Na een paar bakken koffie moesten we dan toch echt aan de slag. Begonnen met bijkomen uit bewusteloosheid en daarna de shock.
  Het verplichtte letsel was deze keer de open onderbeen breuk, wat voor velen een grote opluchting bleek! Dat de spanning hoog opliep bleek die ochtend: Eerst kreeg Ina een hyperventilatie aanval en daarna ging Lisette bijna van haar houtje........


Toen was het tijd voor de lunch, hoewel weinigen een hap door hun keel konden krijgen.
Vervolgens moest het vrije letsel nog en toen begon het lange wachten........

10 Vrije letsel voor het examen kl.jpg
Intussen waren Ad, Hugo en Marianne ook gearriveerd, om ons een hart onder de riem te steken. Ook kregen we alvast allemaal een prachtig boeket bloemen uitgereikt, met daarop een wel zeer passende persoonsbeschrijving!

 
En ein-de-lijk kwamen de examinatoren dan met de uitslag. Groot was onze verslagenheid, dat er 4 van ons groepje waren gezakt.
We zijn in die 2,5 jaar zo'n hecht kluppie geworden, dat degenen, die waren geslaagd niet echt blij konden zijn. Voor de zoveelste keer die dag vloeiden er tranen. En nog steeds is het voor de meesten onbegrijpelijk, waarom er zoveel moesten zakken.
 

Ondanks deze tegenslag zijn we 's avonds nog lekker met elkaar uit eten geweest. Tot we tegen negenen allemaal bijna omvielen van de slaap en we besloten, dat het genoeg was geweest voor die dag.

 

Joke