kop lotuskring


Home page  Foto`s  Terug  Gastenboek                
 

 

Belevenissen van onze lotussimulant Helga                         Helga

 

 

Zaterdag 20 maart heb ik meegedaan met de opendag van de ziekenhuizen.

Ik heb deze dag samen met Nicoline, Lizette  in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Zwijndrecht meegedaan met een demonstratie waar een ambulance en een GHOR team aan meededen.

Omdat de eerste opzet van de enscenering niet mocht, moesten we dus een alternatief verzinnen. Gelukkig was Lydia er ook en toen was dat snel klaar.

Een slachtoffer had een bovenbeenbreuk met shock en het andere slachtoffer had een gebroken pols en een hoofdwond. Omdat de verwondingen toch wel heftig uitzagen kregen we een sticker opgeplakt, want we moesten een stukje door het ziekenhuis lopen om naar de demonstratieplek te gaan (zie je toch een hoop mensen heel raar kijken)

De mensen van het GHOR team waren enthousiast, wat we niet van het ambulancepersoneel konden zeggen, maar gelukkig had ik de mazzel dat ik `maar`een gebroken pols had en een hoofdwond en dus konden de GHOR hulpverleners zich op mij uitleven. Afgesproken was dat ik geen nekklachten had en ook gewoon naar hun tent kon lopen, wat gebeurd de tweede demonstratie………ja ik krijg een nekkraag om….

Afijn, dan zit je daar met een nekkraag gaat er tegenover mij een man tegen de vlakte, die was dus echt flauw gevallen (zo vreselijk zag ik er nou ook weer niet uit hoor!) De demonstratie stopte en de ambulancemedewerkers konden zich op het echte slachtoffer uitleven.

Nadat dit gedaan was kwam er uiteindelijk nog een derde demonstratie.

Bij de derde demonstratie hadden de GHOR hulpverleners en ik het best naar ons zin, de ene hulpverlener mocht ik knijpen en kaal knippen, maar helaas zover zijn we nooit gekomen…

Afijn, na 3 keer te hebben gespeeld vonden de ambulancemedewerkers het genoeg en deden ze verder niet meer mee, waardoor de laatste demonstratie een slachtoffer uit het publiek gezocht werd.

Het was weer een leuke, enerverende dag en ik moet zeggen ik vond het reuzeleuk om te doen.

 

Groetjes,

 

Helga